Följande text lyfter fram olika podcasts och klipp som kretsar kring programmering, datorer och/eller datorspel. Perfekta tips om du vill fördjupa dina kunskaper på området, men inte är speciellt förtjust i att läsa böcker eller liknande. Det som främst skiljer de olika formerna av informationskällor åt är att böckerna oftare fokuserar på programmering ur det tekniska och teoretiska perspektivet, medan tidskrifterna blandar de olika perspektiven samt att podcasts och andra medier kan vara lite mer fokuserade på olika områden i varje avsnitt och förmedla fördjupad kunskap på ett underhållande sätt.

Här kommer några förslag på var du kan lyssna och se mer om ämnet.

P3 spel

Den här podcasten är perfekt för dig som gillar datorer och spel av olika slag. Podcasten beskrivs ofta som ganska omständlig, det pratas mycket om olika saker. Samtidigt så är den väldigt bred och tar upp mycket olika saker, vilket gör att alla kan hitta något avsnitt som de gillar lite extra. Dessutom uppdateras den frekvent och tar upp nyheter, så om du vill hålla dig uppdaterad på den svenska (och internationella) marknaden ska du lyssna på den här podcasten.

Youtube och liknande plattformar

Det finns en mängd olika kanaler och klipp på de olika medieplattformarna som är populära idag. Där är fokus på datorer, programmering och spel långt ifrån ett undantag. Ta en av de största svenska Youtube-stjärnorna Pewdiepie, han har blivit världskänd och hans kanal kretsar kring datorspel i allra högsta grad. Även om klippen inte baseras på att de som tittar får se när han spelar datorspel på samma sätt som tidigare så har innehållet fokus på datorspel fortfarande.

På Youtube är det också enkelt att leta upp svenska klipp om hur du exempelvis bygger din egen dator. Eller hur du gör din dator snabbare, förbättrar olika områden, programmerar olika program och mer specifikt om olika datorspel. Det finns internationella kanaler inom samma område också.