Om du letar efter bra tips, trix och ny information om datorer, programmering och/eller spel så finns det hur mycket tidskrifter och böcker som helst på temat. I följande artikel lyfts några av de här källorna fram, men det finns naturligtvis många fler alternativ också.

PC Gamer och svenska PC Gamer

PC Gamer är en tidning som kretsar kring olika former av datorspel, men den innehåller också en del matnyttig information om datorer också. Tidningen grundades i början på 90-talet i England och det finns sedan dess en svensk motsvarighet också. Den svenska versionen började ges ut i mitten på 90-talet och handlar även den om datorspel och datorer. De har en hemsida också som även den erbjuder mycket information i ämnet.

Det bästa med tidningen och den här formen att ta del av information på är att den innehåller många relevanta recensioner och artiklar. Det vill säga, om du vill veta specifika saker om exempelvis ett spel är det här en bra och pålitlig källa.

Programmeringens grunder med exempel i C#

En av många böcker i ämnet, en bok som för ovanlighetens skull faktiskt är skriven på svenska, är Björn Abellis bok om programmeringens grunder. Det är en perfekt julklapp eller egen investering till någon som är nybörjare och väldigt intresserad av programmering. Boken är pedagogiskt upplagd och används som läromedel på några kurser inom ämnet. Dock är den inte tråkig för det, snarare så lyfter den det roliga och intressanta med programmering. Den innehåller dessutom många intressanta exempel.

Grunderna i programmering

Ytterligare ett bra tips för nybörjaren är den här boken av Jack-Benny Persson. Den här boken är inte riktigt lika fokuserad på att gå igenom teorin bakom programmering som ovan nämnda bok. Men, den ger läsaren en inblick i vad programmering är och framför allt hur du utvecklar dina egna verktyg inom området i två olika versioner.