Hvilket sprog er det så, du skal vælge, når du skal i gang med at programmere for aller første gang, eller du bare generelt er lidt ny inden for gamet? Vi anbefaler stadig VBA i Excel, som er nemt og lige til, og som du kan bruge i dit daglige arbejde og til, hvad du ellers laver i regneark. Andre programmeringssprog, som er gode at give sig i kast med er både Java og C#, og det er begge sprog, som du kan finde en masse at læse om på nettet. Begge sprog giver muligheder for både at programmere til web og til offline brug, og derfor går du ikke galt i byen, når du begynder på det.

Det gode ved programmering er, at når du først kan ét sprog, så lærer du hurtigt og nemt andre sprog, og det eneste, du så blot skal sætte din ind i, er den nye syntax. Programmering er anvendeligt, uanset hvad det er, du ønsker at udvikle, og det giver dig muligheder, du ikke har i nogen andre verdener. Og det allermest spændende ved programmering er naturligvis, at du med det samme kan se resultatet af det, du har lavet. Og netop dette er også godt for en begynder og giver dig den motivation, du har brug for. For på denne måde kan du med det samme også se, hvis det, du har lavet, ikke virker, og så er det jo netop, at du kan give dig i kast med.

Hvad anbefaler vi så?

Vi anbefaler naturligvis, at du starter med VBA i Excel, som du sikkert allerede har lige ved hånden, og på denne måde kan du allerede i dag begynde at programmere dine egne funktioner. Hvis du starter med at google efter VBA, så vil du lynhurtigt få nogle fif til, hvor du kan begynde i dag.