Vi anbefaler i høj grad, når du giver dig i kast med programmering, at starte ud med at programmere i VBA i Excel, som giver uendelige muligheder for at programmere og udvikle i et program, som du højst sandsynligt allerede kender. VBA står for Visual Basic for Applications, og det er en indbygget funktion i Excel, som kan give dig muligheder, du ikke alene kan finde i Excel i de indbyggede funktioner. Du kan bruge VBA til at programmere helt nye funktioner, og du kan også bruge VBA til at hente data fra en Excel-fil til en anden. VBA kan også bruges til at lave beregninger, du ellers ikke har lavet før, og du kan endda bruge VBA til at hente hente data fra nettet og direkte ind i din Excel-fil.

VBA til automatisering

VBA kan også bruges til at optimere og automatisere arbejdsgange på alle former for arbejdspladser, hvor der anvendes regneark til det ene eller det andet. Sommetider ses det, at en medarbejder sidder dagen lang og taster det ene efter det andet i et regneark eller sammenligner forskellige data i forskellige regneark med hinanden, og det er her, VBA for alvor får vist sit værd. For VBA det kan nemlig bruges til både at sammenligne data, skelne dem ad og gøre alverdens ting.

Ny brugergrænseflade til din Excel-fil

I VBA kan du også tilføje knapper og diverse til din Excel-fil, som du kan gemme din kode bag. Det vil sige, at når du så trykker på en af de knapper, du har indsat, så køres den kode, der ligger bag, og på denne måde får du den funktion til at køre, som du ønsker. Du har hermed nem adgang til at bruge de funktioner, du har udviklet, og du kan også gemme dem med det navn, du ønsker, så de optræder blandt Excels øvrige indbyggede funktioner