I följande artikel får du mer information om programspråket Java, hur du använder det och var du kan fördjupa dina kunskaper inom ämnet.

Om Java

Java är ett programspråk som utvecklades i början på 90-talet. Numera är Java ett mycket vanligt sätt att programmera saker med allt från appar, datorspel och vitvaror av olika slag. Java utvecklades som ett alternativ till de äldre programspråken så som C och C++ och det började som ett litet projekt, men det ändrade sig inom kort. Projektet ledde till det programspråk som gynnade den nya teknologin, det är en av förklaringarna till varför Java är så populärt idag. Det passa nämligen vår teknik bättre än de andra alternativen. Även om de andra alternativ fortfarande används och fungerar också.

Det kommer konstant nya utvecklade uppdateringar av Java och programspråket förbättras hela tiden. Det finns andra programspråk som också hänger med i utvecklingen, dock har Java ett försprång eftersom det används på många olika områden redan. Dessutom har Java en unik design, det är nämligen lätt att förstå, det är säkert och dynamiskt. Vissa av de andra programmen är snarare mer komplexa och kräver mer omfattande förkunskaper för att förstå. Det behöver du inte i samma utsträckning för att förstå och programmera med hjälp av Java.

Hitta ännu mer information

Det finns många böcker på ämnet. Om du inte är någon bokmal kan du också titta på videoklipp eller lyssna på podcasts av olika slag. Eller så kan du helt enkelt prova dig fram. Java lämpar sig utmärkt som programspråk för nybörjare, det räcker med en snabb vända via en sökmotor så hittar du allt du behöver för att komma igång. Det är också lätt att lyckas med Java, det vill säga, du behöver inte vara ett geni för att få maskinen att göra det du har kommenderat den att göra med hjälp av Java.