Visste du att det går att spela The Sims kostnadsfritt både via en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon? Nedan kan du läsa mer om spelet och hur du går tillväga för att spela The Sims gratis.

The Sims

De flesta har nog hört talas om The Sims, spelet som tog världen med storm när det lanserades år 2000. Men, här kommer en kort sammanfattning över spelets historia. Spelet släpptes i USA i februari år 2000 och det spred sig sedan successivt till andra länder. Det är skapat av Will Wright och utvecklat på Maxis, som sedan blev uppköpta av EA Games. Spelet är unikt på det sättet att inget spel som släppts tidigare har fungerat på samma sätt, däremot finns det likheter mellan vissa element i The Sims och vissa element i SimCity som är utvecklat av samma person. Det som gör The Sims så unikt är att spelaren styr sina simmar under deras vardagliga sysslor och aktiviteter. Spelaren ser till att simmarna mår bra och styr deras relationer till andra simmar och skapar således en virtuell värld. Kort sammanfattat kan spelet beskrivas som ett slags digitalt dockhus, men spelet har förstås fler nivåer än så. Spelet har inte heller några tydliga gränser eller något tydligt slut utan spelet går ut på att uppfylla simmarnas mål.

Spela gratis

Sedan mitten på 2000-talet finns spelet tillgängligt, inte enbart för att spelas på dator, utan då kom det andra versioner, exempelvis tv-spel med samma upplägg. Numera kan du dessutom spela en version av spelet gratis via telefon eller surfplatta. Det går via en dator som använder appar också. Du laddar helt enkelt ner appen och börjar spela. Det är ett jättebra sätt att prova på spelet om du är nyfiken, men inte har råd att köpa det. Det är också roligt att spela på det viset istället för att lägga pengar på att köpa den senaste utgåvan av spelet.