Om du alltid är sist kvar på karaoken eller den som alltid sjunger i duschen eller bilen, då är detta spelet för dig. Här finns mer information om spelet, hur det fungerar och vad som krävs för att klara av det.

Spelets uppbyggnad

Spelet påminner på många sätt om det populära tv-spelet SingStar. Det vill säga, det går ut på att klara av att sjunga rätt tonart i olika låtar. Det är det ultimata sättet att utmana sina kompisar på karaoke. Du får poäng baserat på hur väl du lyckas följa tonerna och sjunga med i låten. Den största skillnaden mot konkurrerande spel är att i UltraStar kan du själv ladda upp låtar som du vill sjunga, utöver att välja från olika listor som i andra spel. På så vis kan du skräddarsy dina sånginsatser efter din favoritmusik.

UltraStar Deluxe

Det här är en nyare utgåva av originalet. I grund och botten fungerar spelet på samma sätt som ovan, men den här versionen har många fler roliga element att spela med. I det här spelet kan du nämligen spela i lag, något som du inte kan i den tidigare versionen, eller i vissa andra konkurrerande spel. Utöver det kan du också ladda upp ännu fler videos och låtar i andra format än i första versionen, spela mot ännu fler spelare med hjälp av olika plug-ins, ta del av ännu bättre statistik och mycket annat.

Spelen är gratis och finns tillgängliga via nätet. Det är ett så kallat “open source” spel, det vill säga, det är inte ett stort spelbolag bakom utgåvan och du kan ändra i programmeringen av programmet om du vill. Det är det som tillåter att du kan lägga till dina egna favoritlåtar och göra videos till låtarna. Något som du inte kan i andra spel som har samma upplägg. Så, sjung upp rösten, ladda ner spelet och koppla in mikrofonerna.